Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Alibaba’s Hema: voorbeeld voor Nederland

Bestellen via een app, een pilot met afrekenen via gezichtsherkenning, bezorgen binnen dertig minuten. Hema, de futuristische supermarkt van de Chinese internetgigant Alibaba, ligt jaren voor op Europa.

4 januari 2019 - Zich zorgen maken over de komst van de Chinese wonderwinkel naar Nederland, is volgens retailkenners onnodig. Wel raden zij aan om goed naar het concept van moederbedrijf Alibaba te kijken.


Thuisbezorging binnen 1 uur

Hema is hét voorbeeld van hoe online en offline kanalen in de toekomst met elkaar zullen versmelten. Met één app bestelt de Chinese consument zijn warme maaltijd in het Hema-restaurant, maar ook zijn boodschappen die een half uur later - gratis - worden thuisbezorgd.

Lees alles over Hema’s online foodaanpak en snelle bezorgservice in onze jongste uitgave van FoodStrategy die dinsdag 8 januari 2019 verschijnt tijdens het FSIN Brunchcongres in de RAI in Amsterdam.

We staan daarin uitgebreid stil bij het succes van deze hypermoderne, door technologie gedreven gemakswinkel annex supermarkt annex restaurant. Het artikel over Hema is onderdeel van een diepgravend katern over de snel toenemende digitalisering in de foodsector en de impact daarvan op alle spelers in de foodmarkt.

Jack Peters, business development director bij Alibaba Group, staat tijdens zijn presentatie op het FSIN Brunchcongres op 8 januari 2019 in de RAI in Amsterdam uitgebreid stil bij online foodshopping en de rol van marktplaatsen in e-commerce.

 

Over FoodStrategy

Dit artikel vormt één van de vele verhalen in het uitgebreide januari-nummer van FoodStrategy. Lees hier het hele verhaal over hoe Alibaba van een magazijn een supermarkt maakt. 

FoodStrategy is een publicatie verzorgd door The Food Research Company in opdracht van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). The Food Research Company is verantwoordelijk voor alle publicaties van het FSIN. 

Voor leden

FSIN-leden ontvangen het januari-nummer van FoodStrategy rond 8 januari 2019 ook per post. Zij kunnen FoodStrategy na verschijnen downloaden door in te loggen.

Nog geen lid van het FSIN? Lees meer over de voordelen van een bedrijfslidmaatschap van het FSIN en doe mee!

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!