Foodshopper Monitor 2020

De opmars van de Gemaksgeneraties

In vergelijking met de Millennial is Generatie Z nog meer foodminded dan de Millennial en eet ze nog meer buiten de deur.

Lees meer

De FSIN Food500 en Consumentenonderzoek

FSIN Insights

De online tool waarmee zowel de FSIN Food500-data als onze consumentenonderzoeken ontsloten worden.

Lees meer

FSIN Beleidsmonitor 2019/2020

Van routine naar gemak en genieten

Routinematig thuis consumeren, de grootste markt, staat onder druk. Bekijk hier de FSIN Beleidsmonitor 2019/2020.

Lees meer

FSIN Dossier Delivery 2019

Delivery boomt: food online goed voor 5,9% van foodmarkt

Delivery is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. Ook in 2019 rekenen we op dezelfde groeicijfers in food online.

Lees meer

FSIN Dossier Generatie Z 2018

Gezonde tussen-doortjes in weekend minder belangrijk

‘Lekker’; dat vinden tieners anno 2018 het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Prijs en gemak volgen daarna.

Lees meer

FSIN Beleidsmonitor 2018/2019

Omzet foodservice groeit 5,5%

Daarmee bereikt de buitenhuishoudelijke markt een recordomzet van meer dan €20 miljard. Delivery is hierin de belangrijkste aanjager.

Lees meer

Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Onze leden

Het FoodService Instituut Nederland is in 2003 door leidende bedrijven in de foodservicemarkt opgericht. De belangrijkste trendsetters hebben zich sindsdien bij ons kennisplatform aangesloten.

> Bekijk alle 203 leden

De FSIN-kennisproducten en -activiteiten helpen spelers in de foodmarkt om zicht te krijgen op fundamentele drivers die bepalend zijn voor toekomstige ontwikkelingen en daarmee voor hun langetermijnbeleid.
Arnoud van Os
Directeur Peter van Halder, FSIN-bestuurslid
Het FSIN biedt houvast in de razendsnel veranderende foodservice markt. Onafhankelijk en professioneel gaat het FSIN op zoek naar de belangrijkste drivers en duidt het richting voor groei van zijn leden. Onmisbaar als je mee wilt doen!
Corno Stam
Directeur Catering bij Albron, FSIN-bestuurslid
Bij het FSIN komt alle kennis over de out-of-home consumptie bij elkaar. En niet alleen tijdens de congressen, presentaties en inspiratiesessies. Deze uitgebreide kennis is ook terug te vinden in de diverse monitors, verplichte kost voor iedereen die actief is in de markt voor de buitenhuisconsumptie.
Henk-Jan Peterse
Algemeen directeur Lekkerland Nederland, FSIN-bestuurslid
Het FSIN besteedt in de monitors en op de congressen uitgebreid aandacht aan innovatieve en succesvolle cases. Daaruit blijkt dat consumenten sterk hechten aan gezonde concepten. Binnen het FSIN delen en verdiepen we die kennis met elkaar om zo beter in te kunnen spelen op hetgeen consumenten willen.
Jan-Willem Dockheer
General manager AH to go, FSIN-bestuurslid