Definitieve foodmarktcijfers 2023

FSIN publiceert Cijferupdate en Omzetposter

Het FoodService Instituut Nederland heeft in nieuwe publicaties de definitieve cijfers van de foodmarkt in 2023 op een rij gezet.

Lees meer

'Houd vast aan principes en kernwaarden'

FSIN-interview met Dick Slootweg van Bidfood Nederland

Bidfood-CEO Dick Slootweg is alweer bijna een jaar bestuurslid van het FSIN. Tijd voor een nadere kennismaking.

Lees meer

FSIN Brunchcongres in bewegende beelden

Aftermovie biedt mooie sfeerimpressie

De aftermovie van het FSIN Brunchcongres 2024, dat werd gehouden op 9 januari, is klaar en geeft een mooie sfeerimpressie van het evenement.

Lees meer

FSIN Foodcourt Award 2024:

Koppert Cress wint met 'smaakexplosie'

Het gerecht dat Koppert Cress presenteerde tijdens het FSIN Brunchcongres is door de bezoekers van het event verkozen tot winnaar van de 'wedstrijd'.

Lees meer

Nieuwe blog van Inga Blokker:

Op zoek naar efficiëntie en samenwerking in Foodservice

FSIN-directeur Inga Blokker schrijft in een blog over de uitdagingen voor de foodsector, die aan de achterkant liggen; bij het systeem en in de keten.

Lees meer

Nieuwe FSIN FoodShopper Monitor 2024

CHIPS lifestyle kenmerkt levensstijl van de consument

De levensstijl van de Gemaksgeneraties transformeert de foodmarkt. Gedegen kennis van deze groep consumenten is dus cruciaal voor de foodsector.

Lees meer

FSIN presenteert jaarcijfers foodmarkt

Horecamarkt is beter dan ooit, maar verdienmodel staat onder druk

De omzet van de Nederlandse foodmarkt steeg in 2023 met 13,1%. De omzet van de horeca groeide met 12,9%. Dat blijkt uit cijfers van het FSIN.

Lees meer

Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akkoord

Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is een onafhankelijk kennisplatform in de foodsector. Aan de hand van markt- en consumentenonderzoek geeft het FSIN inzicht in veranderingen, ontwikkelingen en trends, die van invloed én van belang zijn voor de gehele foodmarkt. Met scherpe analyses en onderbouwde outlooks bereidt het FSIN de ruim 220 bij het kennisinstituut aangesloten bedrijven voor op de foodwereld van morgen.

Onze leden

Het FoodService Instituut Nederland is in 2003 door leidende bedrijven in de foodservicemarkt opgericht. De belangrijkste trendsetters hebben zich sindsdien bij ons kennisplatform aangesloten.

> Bekijk alle 223 leden

Arnoud van Os
Voormalig directeur Peter van Halder, Oud FSIN-bestuurslid
De FSIN-kennisproducten en -activiteiten helpen spelers in de foodmarkt om zicht te krijgen op fundamentele drivers die bepalend zijn voor toekomstige ontwikkelingen en daarmee voor hun langetermijnbeleid.
Corno Stam
CCO Vitam, Oud FSIN-bestuurslid
Het FSIN biedt houvast in de razendsnel veranderende foodservice markt. Onafhankelijk en professioneel gaat het FSIN op zoek naar de belangrijkste drivers en duidt het richting voor groei van zijn leden. Onmisbaar als je mee wilt doen!
Henk-Jan Peterse
Voormalig algemeen directeur Lekkerland Nederland, Oud FSIN-bestuurslid
Bij het FSIN komt alle kennis over de out-of-home consumptie bij elkaar. En niet alleen tijdens de congressen, presentaties en inspiratiesessies. Deze uitgebreide kennis is ook terug te vinden in de diverse monitors, verplichte kost voor iedereen die actief is in de markt voor de buitenhuisconsumptie.
Jan-Willem Dockheer
Voormalig general manager AH to go, Oud FSIN-bestuurslid
Het FSIN besteedt in de monitors en op de congressen uitgebreid aandacht aan innovatieve en succesvolle cases. Daaruit blijkt dat consumenten sterk hechten aan gezonde concepten. Binnen het FSIN delen en verdiepen we die kennis met elkaar om zo beter in te kunnen spelen op hetgeen consumenten willen.